ABOUT
DANAI

Η δική μου ιστορiα…

Είναι δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου. Σίγουρα όμως, κάποιες φορές είναι τρομερά βοηθητικό. Κάπως έτσι ξεκίνησα να μοιράζομαι τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μου στους λογαριασμούς μου στα social media.

Παρότι είμαι κλειστός άνθρωπος, αυτή η επικοινωνία μου προσέδωσε μία εσωτερική ηρεμία, καθώς αντιλήφθηκα πως δεν είμαι μόνη στην προσπάθεια αυτή. Έχω δουλέψει με τον εαυτό μου μέσα και έξω από το γυμναστήριο με στόχο να αποκτήσω πειθαρχία και να μάθω να κοιτάζω τους στόχους μου στα μάτια. Έχω δυσκολευτεί αρκετά στο παρελθόν προσπαθώντας να κατανοήσω και να αντιμετωπίσω μία πολύ δύσκολη διατροφική διαταραχή. Μέσα από το ταξίδι αυτό ανακάλυψα τις αδυναμίες μου και προσπάθησα να βρω τις δικές μου ισορροπίες. Σημαντικό μάλιστα ρόλο έπαιξε η επικοινωνία με άτομα που είχαν βρεθεί στη θέση αυτή και η συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι μόνη.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι όνειρο μου να δημιουργήσω μία μικρή κοινότητα μέσα στην οποία θα υπάρχει άφθονη θετική ενέργεια, στήριξη και αποδοχή για όλους. Για μένα δεν έχει τόση σημασία αν θα κάνω την πιο δύσκολη άσκηση ή εάν θα χτίσω το τέλειο σώμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωρίζω συνεχώς ότι κάνω μία προσπάθεια να γίνω η καλύτερη μου εκδοχή. Βρίσκομαι σε μία μικρή αλλά σταθερή πορεία προς μία βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μου. Εσωτερικά και εξωτερικά.


Η συνειδητοποίηση…

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η αλλαγή ξεκινάει και τελειώνει μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Για μένα δεν είναι έτσι.

Δεν είναι λύση να θέτουμε πολύ αυστηρά χρονικά πλαίσια στη γυμναστική και τη διατροφή μας, ειδικά όταν η ζωή μας τρέχει με ακατάπαυστους ρυθμούς. Για μένα, ο μόνος τρόπος να δούμε τις αλλαγές που θέλουμε είναι με μία συνεχή πορεία και χωρίς υπερβολικές στερήσεις και απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ρυθμίζεται η ζωή μας με βάση τη διατροφή μας, αλλά η διατροφή μας τη ζωή μας.

Οφείλουμε να φροντίζουμε τον οργανισμό μας καθημερινά και όχι για λίγες μέρες το χρόνο. Πρέπει να στοχεύουμε στη βελτίωση των συνηθειών μας μέρα με τη μέρα. Μικρές καθημερινές προσπάθειες που σταδιακά θα γίνουν μία καλύτερη, πιο υγιεινή και πιο ισορροπημένη καθημερινότητα.

Η λύση!

Πολλές φορές το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί απλά. Πολλές φορές χρειάζεται ολοκληρωμένη προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο έχω δημιουργήσει μία ομάδα από ανθρώπους που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να βρεις τι σε κρατάει πίσω και πώς να το ξεπεράσεις.

Εάν χρειάζεσαι τη γνώμη ενός ειδικού σε θέματα διατροφικών διαταραχών μπορείς να απευθυνθείς μέσω email στην Αθηνά Δελλαπόρτα ή την Άννα Παπαγεωργίου που ειδικεύονται σε θέματα διατροφικών διαταραχών στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της διατροφολογίας αντίστοιχα.

THE TEAM


Δανάη Βαρθολομάτου
Founder
Ονομάζομαι Δανάη Βαρθολομάτου! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλονιά. Σπούδασα Νομική...
Σπύρος Φωκάς
Personal trainer & Sports Therapist
Ο Σπύρος είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα γυμναστικής που παρέχουμε...
Αθηνά Δελλαπόρτα
Ψυχοθεραπεύτρια, M.Sc.ECP
Η κ. Δελλαπόρτα έχει αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη που πολλές...
Κωνσταντίνος Λιναράς
Trainer
Ονομάζομαι Κωσταντίνος Λιναράς! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος...
Ματίνα Μπολλά
Trainer
Ονομάζομαι Ματίνα Μπολλά και έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα....
Δρ. Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Η κ. Παπαγεωργίου είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη και παρακολούθηση...
Γεράσιμος Τόγιας
Chef
Ονομάζομαι Γεράσιμος Τόγιας και κατάγομαι από την Κεφαλονιά. Σπούδασα μαγειρική...